Faciliteiten

Uw pensionstal in Onnen Ruim opgezette stallen

Onze stal is ruim opgezet en biedt meer dan voldoende natuurlijk daglicht, er is led-verlichting aangelegd welke daglicht nabootst zodat het paard geen hinder ondervindt aan de korter wordende dagen in de winter.

Wij kunnen 20 grote boxen aanbieden, waarvan alle boxen een buitendeur met luik hebben.

Het gangpad is ruim, de waterbakken zijn met speciale leidingen aangelegd waardoor er altijd fris water uit de bak komt en bacteriën geen kans hebben, ook is er een antivriessysteem aangebracht zodat tijdens de vorstperiode vers water voorradig is.

In de stal zijn 20 afsluitbare zadelkasten gemaakt, voor het opbergen van je zadel(s), hoofdstel en overige persoonlijke spullen (maten 75x75x220cm).

Openingstijden: van 08:00 uur tot 22:00 uur

Onze sfeervolle kantine

In de sfeervolle kantine boven de binnenbak bevindt zich een koffie/thee apparaat waar je gebruik van mag maken. Er worden geregeld diverse clinics georganiseerd, dan wordt de kantine gebruikt om gezellig samen te eten en voor de bezoekers een mooie plek om de bezigheden te aanschouwen. Gratis WiFi aanwezig in de kantine.

De binnenbak

De binnenbak heeft de afmetingen 20x40m, deze is voorzien van een ruim aantal doorzichtige dakplaten, dat zorgt voor voldoende daglicht. Ook is de rijhal voorzien van led-verlichting met bewegingsmelder, dat het daglicht nabootst. De bodem is in 2017 vervangen door een professionele vlokkenbodem, deze wordt dagelijks automatisch gesproeid en geregeld gesleept om de bodem optimaal te houden.

Hindernis materiaal

Voor de springliefhebber is er voldoende hindernis materiaal aanwezig.

Kleedruimte

Bij de binnenbak is een verwarmde unit geplaatst met toilet, wasgelegenheid en kleedruimte.

Poets/wasplaats

Bij de binnenbak is een ruime poets/wasplaats gerealiseerd met warm watervoorziening en solarium (voorzien van muntautomaat).

De buitenbak

De buitenbak 20x60m ligt beschut naast de binnenbak en is voorzien van verlichting. De buitenbak is voorzien van een eb-en vloedbodem. In de buitenbak mag gelongeerd worden. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de auto en de paardentrailer, geheel voorzien van straatwerk.

Het terrein is voorzien van camerabeveiliging en is de hele dag afgesloten d.m.v. een elektrisch hek, waar alle paardeneigenaren toegang toe hebben.

Trainingsmolen

We beschikken over een trainingsmolen voor 6 paarden, deze is voorzien van verlichting. In deze molen kunnen de paarden vrij bewegen tussen de drijfhekken. Ieder mag hier vrij gebruik van maken.

Springtoestellen en materiaal

Van de springtoestellen en het materiaal kan vrijblijvend gebruik van gemaakt worden in zowel de binnen – als de buitenbak.

Weidegrond

Wij beschikken over ca. 2,5 ha. weidegrond. Het weiland is d.m.v. stroomdraad en een eigen hek verdeeld in 11 stukken, ieder met een eigen watervoorziening (automatische drinkbakken). De weides zijn makkelijk te bereiken via het wandelpad.

Alle graslanden zijn rondom de boerderij gesitueerd en geven een goed zicht op de paarden. Alle weilanden zijn omzoomd door (eiken)bomen, hier kunnen de paarden een natuurlijke beschutting vinden.

De paarden staan in aparte groepjes van 4-6 ruinen en merries. Ze worden elke 3-4 weken verweid. De stalhoudster zorgt dat alle paarden in de ochtend naar buiten worden gezet, en na een bepaalde tijd weer naar binnen m.b.v. één van de paardeneigenaren volgens een schema, de paarden staan ’s nachts op stal.

Paddock

In de winterperiode 1/10 tot 1/05 worden de paarden alleen in overleg geweid. Dit is alleen mogelijk als het weer en het land het toelaat. In deze periode zorgt de stalhoudster ervoor dat alle paarden per toerbeurt in de paddocks kunnen luchten in groepjes van 2-4 paarden. In de winterperiode komen de paarden in groepjes 4 uur buiten in de paddocks. Er zijn 4 paddocks aanwezig, met woud-zand en afgezet met schrikdraad.

Uitrijmogelijkheden

De pensionstal ligt in een bosrijke omgeving vlakbij Appelbergen. Binnen 15 minuten rijd je in dit prachtige natuurgebied met smalle bospaadjes, vennetjes, bomen, weilanden en fiets- en wandelpaden.

Het natuurgebied Vosbergen grenst aan Appelbergen.

Wil je wat langer op buitenrit, dan kun je doorrijden naar het Noordlaarderbos, de zandpaden zijn zeer uitgestrekt. Een mooie en afwisselende route over zandpaden die je door een afwisselend landschap van heide, eikenbos en grasland voert.

Het Noordlaarderbos (Gronings) en de Vijftig Bunderbos (Drents) liggen op de overgang tussen de Hondsrug en het Beekdal van de Drentse Aa, ten westen van Noordlaren.

Overig

Informatie

  • Je bent vrij in uw keuze voor eigen instructeur, hoefsmid en dierenarts.
  • Ter voorkoming van worminfecties is er met Worm&Co een ontwormingsschema opgesteld waar je verplicht aan deel dient te nemen. De stalhouder zorgt ervoor dat er 2 tot 3x per jaar een mestonderzoek gedaan wordt, en als er wormbesmetting is geconstateerd krijgt het betreffende paard een wormkuur.
  • Alle paarden dienen gevaccineerd te zijn.
  • We brengen nog steeds verbeteringen aan, waardoor paard & ruiter nog beter kunnen trainen, ontspannen en vooral zich thuis voelen in een prettige en professionele omgeving.
Logo Pensionstal de Onneresch
FNRS logo
KNHS logo
SVP logo
fnrs-logo